Danışman ile Çalışmanın Faydaları

DANIŞMAN  KİMDİR ?

Danışman size doğruyu gösteren  ve istediğiniz sonuca ulaşmanıza yardımcı olandır. Dolayısıyla ne kadar dinlerseniz  o kadar fayda elde etme şansınız fazla olur. Danışmanlık Taşeron  firma kavramından farklıdır. Danışman size yeni yöntemler yeni metotlar önerir.  Taşeronlara şirketinizin bir sürecini  devredersiniz.


Danışmanlar diğer uyguladıkları projelerden elde ettikleri deneyimleri sizin şirket kültürünüzü  de göz önüne alarak işletmenize aktarır  şirketinizin ivme kazanmasına, gereksiz kayıplar yaşamamasına  ve hata yapmamasına neden olur.

Danışmanların kendi uygun gördükleri yöntemleri vardır.  Sizden beklenen bu yöntemleri iyi dinlemeniz ve algılamanızdır. Sonuç olarak şirket sizindir ve uygulama kararını verecek olan gene siz olacaksınız.

Danışmanların şirketinizde gerçekleştirmesini beklediğiniz hedefleriniz için kendi konusunda uzman ekipleri vardır. Bu ekiplerin işi sadece sorununuzu çözmek olduğundan ve sistematik şekilde konu üzerinde odaklanıp çalışacaklarından  sonuç almaları daha mümkündür. Kendi ekiplerinizin günlük operasyon ihtiyaçları vb dışına çıkıp sorunlarınıza çözüm oluşturabilmeleri bir dereceye kadar mümkündür.  Danışmanlar sorununuzun çözüm süresini kısaltmış olurlar .

Danışmanın sonuç alabilmesi için üst yönetim olarak desteklediğinizi ekibinize göstermeniz gerekmekte ve danışmanların ihtiyaç duydukları bilgilere erişmelerine olanak sağlamalısınız.

En geçerli yöntem üst yönetiminizden etkili bir kişiyi  çözülecek konuyla ilgili olarak dedike etmelisiniz. Ayrıca konu ile ilgili departman ve danışmanın peryodik aralıklarla proje gidişatı hakkında özellikle kilit dönüm noktalarında size raporlama yapması gerekmektedir.

Sorunu tamamen danışman firmaya havale edip kenara çekilmeniz sizi  beklediğiniz sonuca ulaştırmayabilir.

Danışmanlık ücretinin direkt olarak çözüm için harcanan adam saatlerle ilgisi yoktur. Danışmanların verdiği bilginin Kalitesi, derinliği ve işinizde yaratacağı  pozitif fark miktarı çok yüksek olabilir. Unutmamalıyız ki çağımızda en değerli şey “ BİLGİ ” dir.

Örnek  verecek olursak  ;

Deponuzda  enerji tasarrufu için önerilecek düşük sarfiyatlı makine ve techizatlar   ya  da yöntemler size getirileri gibi.  Veya filonuzda yakıt kaçaklarının önleme yöntemleri vb..

Ayrıca Danışmanlık firmalarının kullandığı profesyonel ekipler  ve kendi teknolojileri de maliyetlerini yükselten etkenlerdendir.

İyi bir Danışman Müşterinin bakış açısını yakalar, çok söz verip az iş yapmaz az söz verip çok iş yapar.

Danışmandan beklentilerinizi net olarak ortaya koymalı ve kararlı olmalısınız. Sorunun çözümü için  danışmana verilen süre  makul olmalıdır.

Akreditasyon istiyorum